Visningar

sön 26 feb 15:00 - 15:30
Välkommen att boka tid!
mån 27 feb 17:00 - 17:30
Välkommen att boka tid!
Pris
2 550 000 kr / utgångspris
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 88 kvm
Avgift
5 774 kr / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

5:A - Ljus och rymlig gavellägenhet med inglasad balkong

Välkommen till denna ljusa och väldisponerade gavellägenhet med stor inglasad balkong i söderläge. Härliga ljusinsläpp från generösa fönsterpartier som ger lägenheten rymd. Ett bekvämt och fräscht boende med nylagt ekparkettgolv i större delen av lägenheten i kombination med ljusa och fina ytskikt. Vån 3 av 9 med hiss. Goda parkeringsmöjligheter med garage och p-platser. Här bor man i ett populärt område med närhet till serviceutbud, goda kommunikationer till city och promenadavstånd till Delsjöterrängens fina naturområden. Närområdet bjuder på parkliknande mellangårdar med gemensamma grillar, nyanlagd lekplats och utemöbler. Fiberbredband (250/100Mbit/s) ingår i avgiften.

Beskrivning

Rymlig hall i vinkel med nylagt parkettgolv och vitmålade väggar. Direkt innanför ytterdörren, som är en säkerhetsdörr, finns utrymme för avhängning av ytterkläder. Längre in i hallen finns tre inbyggda garderober.

Helkaklat badrum renoverat i samband med föreningens stambyte 2007-2009.
Ljust kakel och blått golvklinkers. Här finns badkar, vägghängd wc, handfat med kommod och spegel med belysning, badrumsskåp samt handduksvärmare.

Köket är genomtänkt, funktionellt och klassiskt modernt med vita, profilerade luckor. Arbetsbänkar i mörkgrå komposit med rött kakel ovan. På golvet ligger ett mörkgrått klinkergolv och väggarna är målade i vitt. Utrustning: kyl/frys, ugn, spishäll, rostfri fläktkåpa, integrerad diskmaskin samt tvättmaskin.

I anslutning till köket ligger en matsal som i sin tur öppnar upp mot det rymliga vardagsrummet. Finns behovet så kan detta rum istället användas som ett extra sovrum för de som önskar. Ljusmålade väggar och nylagt parkettgolv.

Luftigt vardagsrum med härliga ljusinsläpp från generösa fönsterpartier. Här finns plats för både soffgrupp och annat möblemang. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen. På golvet ligger nylagt parkettgolv och väggarna har en ljust mönstrad tapet.

Intill vardagsrummet ligger ett sovrum/arbetsrum. Rummet avskiljs med en skjutdörr vilket ger extra utrymme för möblering. Även här ligger ett nylagt parkettgolv och väggarna är tapetserade i vitt.

Ett rejält sovrum, som nås från hallen, med gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel. Här finns fyra platsbyggda garderober som erbjuder bra förvaring. Nyare parkettgolv och ljust tapetserade väggar.

Det tredje sovrummet nås också från hallen. Här finns plats för säng och arbetshörna. Här finns fyra platsbyggda garderober och en klädkammare som rymmer ordentligt med förvaring för allt man vill stuva undan. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är målade i vitt.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar 2015 Årsredovisning 2015-2016 Energideklaration_354811

Länkar

Föreningens hemsida

Bostadsfakta

Kommun

Göteborg kommun, Örgryte församling. Skattesats 33.69

Storlek

Boarea ca 88 kvm.

Rum

5 rum och kök, varav 3-4 sovrum.

Lgh nr

151

Vån / hiss

Våningsplan 3 av 9. Hiss finns.

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: HSB Brf Kallkällan i Göteborg
Organisationsnummer: 757200-9186
Lägenhetsnummer: 151
Välkommen till bostadsrättsföreningen HSB Brf Kallkällan som bildades 1958 och består av sex bostadshus med adress Gräddgatan 2-10, Ostgatan 2-22 samt Kallebäcksvägen 11 och 13. Husen uppfördes 1961-1964. Föreningen upplåter 443 lägenheter med bostadsrätt, två hyreslägenheter, varav den ena disponeras som gästlägenhet för medlemmarna samt 8 st lokaler.
Visa fastighetsgräns på karta

Energideklaration

Energiprestanda: 116 kWh/kvm år.

TV

TV: Analog och digital TV via Bredbandsbolaget. Ett basutbud av TV-kanaler ingår i månadsavgiften.

Internet

Internet: Fiberbredband (250/100Mbit/s) via Bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Övrigt som ingår i avgiften

Bredband (fiber 250/100 Mbit/s), Värme, Vatten, KabelTV.

Uteplats

Inglasad balkong med klinkergolv, söderläge.

Gårdsplats/innergård

Gårdar mellan husen med grönska, planteringar, grill och utemöbler.

Övriga utrymmen

Varje lägenhet har ett källarförråd om ca 6-8 kvm i samma hus som lägenheten. Det finns även barnvagnsförråd, cykleförråd, hobbyrum, samlingslokal samt gästlägenhet. I varje hus finns tvättstugor med torkrum. I detta hus håller man nu på att färdigställa renoveringen av tvättstugan så det blir nytt och fräscht.

Driftskostnad

764 kr varav:
Försäkring: 197 kr
Hushållsström: 567 kr

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

Föreningen tillhandahåller garage- och parkeringsplatser av olika slag till medlemmarna. Parkeringsplats utomhus (f n 91 kr/månad). Det finns tre olika sorters garage i föreningen: kallgarage (ouppvärmt, gemensamt garage, f n 259 kr/mån), varmgarage (uppvärmt, gemensamt garage, f n 355 kr/mån), separat garage (uppvärmt garage med egen dörr, f n 431 kr/mån). mc-platser i garage (f n 160 kr/mån) och mc-platser i låst bur (f n 250 kr/mån) . Till buren har endast de som delar den tillgång.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.26551 %
Andel av årsavgiften 0.26551 %
Pantsättningsavgift: 448 kr
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrigt

KALLEBÄCK
I Kallebäck bor man i ett lugnt och skönt område med parkliknande gräsytor mellan fastigheterna. Att cykla till Avenyn, Nordstan och Ullevi tar ca 15 min och väljer man att åka kollektivt går buss med täta turer till city. Från Kallebäck når man även snabbt E6/E20 samt riksväg 40 vilket gör det lätt att snabbt komma fram till övriga Göteborg.

Stadsdelen tillhör Örgryte församling sedan 1922, då Örgryte inklusive Kallebäck införlivades med Göteborgs stad. Historiskt sett är stadsdelen en jordbruksbygd som på 1600-talet utvecklades till herrgårdar och industrier. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn, som rann genom området.

Vill man motionera finns Skatås, Delsjöområdet och Härlanda tjärn på promenadavstånd. Området är ett av Göteborgs mest aktiva friluftsområden med motionsspår och fina strövområden. I området finns även möjligheter för golf, kanotpaddling, fiske, ridning, orientering samt bad på sommaren och skridskoåkning på vintern.

I närheten finns bl a en mataffär. Vill man till de större mataffärerna ligger bland annat ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.

Ett trevligt område som är lätt att trivas i!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter