Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
2 195 000 kr / Utgångspris
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 82 kvm
Avgift
5 217 kr / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

3:A OM 82 KVM MED HISS

Välkommen till Friherregatan 43 med hiss. En stor och rymlig 3: A på 82 kvm med stor balkong. Ljust kök från fönster i två väder sträck. Vita köksluckor och grå arbetsbänk härligt fönster ovanför diskbänken. Ny diskmaskin och spis med varmluft. Rymligt vardagsrum med utgång till en stor balkong som rymmer både sittplats och blommor. Två rymliga sovrum med gott om förvaring. Kaklat badrum med badkar och tvättmaskin. Vackra omgivningar för rekreation vid Grimsta skogen och Strandpromenad. Nära till Hässelby Gård med T-bana och service. Stabil Brf.

Beskrivning

HALL
Här finns gott om plats för skor och klädavhängning. Även en klädkammare som rymmer både kläder och skor. Det finns plats att möblera med byrå samt en sittplats. Tapetserade väggar och praktisk linoleum matta.

KÖK
Rymligt kök med fint ljusinsläpp från fönster i två väder sträck. Vita skåpsluckor och praktiska arbetsbänk i grå laminat samt fönster ovanför diskbänken som både förgyller tiden vid diskbänken och ger ett fint ljusinsläpp. Här finns gott om plats för familjen att laga mat tillsammans. Matplats för ca sex personer.
Maskinpark
Spis med varmluft. Electrolux 2016
Diskmaskin. Bosch 2016
Fläkt. Franke 2016
Kylskåp i full höjd
Frys i full höjd

VARDAGSRUM
Ljust och fint vardagsrum med fönster i två väder sträck. Här möbler du med både soffa och fåtölj samt media bänk. Ekparkett och tapetserade väggar. Här är utgång till balkongen med ett soligt läge. Här möblerar du med sköna stolar och bord samt vackra blommor.

SOVRUM 1
Det perfekta tonårsrummet med målade väggar i blå toner. Möblera med säng och skrivbord samt en byrå. Det finns gott om förvaring i en garderobsvägg.

SOVRUM 2
Ljust och rymligt rum med hörnfönster och färgglad målad fond vägg. Här möblerar du med en dubbelsäng och annat som kan behövas. Här finns två garderober.

BADRUM
Stort badrum med badkar och kaklade väggar i vitt samt en våtrumsmatta. Här finns vägghängd WC och handfat. Tvättmaskin och plats att installera en arbetsbänk för klädvård.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration_65531 Kaskaden 1 Stadgar_2003-12-02

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Hässelby församling. Skattesats 30.74

Storlek

Boarea ca 82 kvm.

Rum

3 rum och kök, varav 2 sovrum.

Lgh nr

B 42

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: BRF Kaskaden 1
Organisationsnummer: 769601-6034
Lägenhetsnummer: B 42
Kaskaden 1, Friherregatan 41-43, Hässelby
Föreningen är en ÄKTA förening och samtliga lägenheter är upplåtna som bostadsrätter. Styrelsen har restriktiv policy vad gäller andrahandsuthyrning och juridiska personer som medlemmar.
Föreningen tar ut överlåtelseavgift av köparen.
Den ekonomiska förvaltningen sköts för närvarande av föreningens kassör.
Föreningens byggnader
Föreningen förvärvade byggnaderna Kaskaden 1 med tomrätt 20/12 1996 (byggda 1996-97).
Byggnaderna är fullvärdeförsäkrade via Bostadsrätternas Fastighetsförsäkring med kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar (som alltså inte behöver bostadsrättstillägg i sina enskilda hemförsäkringar).
Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Stockholms Stad. Avgälden är oförändrad i 10 år t.o.m 1 januari 2016.
Byggnaderna utgörs av två identiska 15-plans halvplanshus med 25 + 25 lägenheter:
11 st 2 rum och kök
26 st 3 rum och kök
13 st 4 rum och kök
I varje byggnad finns tvättstuga, barnvagns-, cykel- och sop-rum på markplanet. I källar-planet har varje lägenhet ett förråd. I 43:ans källare finns dessutom en möteslokal med pentry som medlemmarna kan nyttja.
En tredje, separat liten träbyggnad innehåller gemensam miljöstuga.
Till föreningen hör 39 parkeringsplatser med el-uttag som hyrs ut separat (f.n. 400/mån).
Fastigheternas tekniska status
För fastigheterna finns en 10-årig underhållsplan upprättad som årligen uppdateras.
Planen ligger till grund för föreningsstämmans beslut om reservering och ianspråktagande av
fonderade medel för yttre fastighetsunderhåll. Reservering till föreningens fond för yttre underhåll görs, i enlighet med föreningens stadgar, med 105 000 kr per år.
Sensommaren 2014 målades alla fönsters trä- och plåt-detaljer på utsidan om.
Fastighetsskötsel
Föreningen har ett avtal med Jidek Förvaltning till fast pris som justeras med kostnads-index.
Medlemsavgift, el, TV & Internet
Medlemsavgifterna höjdes senast 1/1 2015.
I den månatliga medlemsavgiften ingår värme, vatten & avlopp, källarförråd samt Comhems analoga TV-basutbud (c:a 15 kanaler). Dessutom debiteras också ett individuellt framräknat schablonbelopp ut för varje bostads hushålls-el.
Varje bostad har egen elmätare. Före varje årsskifte anmodas alla hushåll att läsa av denna och lämna mätarställningen till styrelsen. För aprils månadsavgift görs en avräkning av varje bostads verkliga el-årskostnad gentemot de månatliga schablonbelopp som drogs året innan.
Comhems TV- och Internet-utbud distribueras via koax-kabel till alla lägenheter. Digitala TV-kanaler och/eller Internet-anslutning får varje hushåll själva beställa och betala.
Visa fastighetsgräns på karta

Energideklaration

Energiprestanda: 120 kWh/kvm år.

TV

ComHem basutbud ingår i avgiften.

Övrigt som ingår i avgiften

Försäkring, Värme, Vatten, El, KabelTV.
200 kronor i obligatoriska tillägg. Försäkring, el. Elen regleras efter förbrukningen.

Driftskostnad

150 kr varav:
Försäkring: 150 kr

Hushållsel ligger på månadsavgiften. Bostadsrätts försäkringen ligger på månadsavgiften.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

Parkeringsplats med eluttag. Går att hyra för 400 kronor/ månad. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.92808 %
Pantsättningsavgift: 448 kr
Överlåtelseavgift: 1120 kr Betalas av Köpare

Kommande/Gjorda renoveringar

2014 Nya tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan.
2014 Spolning av stammar.
2015 Målning av utsidan på alla fönster.
2016 Renovering av hiss.
2016 Rengöring av fasad och balkonger.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter