Visningar

sön 22 jan 11:00 - 11:45
Välkomna på visning. Anmäl er gärna via mail
Pris
795 000 kr / eller högstbjudande
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 61 kvm
Avgift
2 919 kr / mån
Rum
2 rum

Ansvarig mäklare

Carl-Johan Hakeberg
Ansvarig mäklare

Intresseanmälan

Fin tvåa på tredje våning med balkong mot söder.
Här bor man med direkt närhet till matbutik, busshållplats samt Kransmossens strövområde. Lägenheten innehåller kök från 2010, helkaklat badrum med tvättmaskin, rymligt vardagsrum med utgång till balkong samt sovrum och hall med klädkammare. Månadsavgift om endast 2919 kr.

Beskrivning

Hall med målade väggar och laminatgolv (fr. -13). Gott om garderober i form av två fristående (fr. -13) samt en rymlig klädkammare. Vid entrén finns även hatthyllan.
Vidare finner man köket som har gott om arbetsytor då köksbänken går i vinkel. Härligt ljusinsläpp från fönster samt fin utsikt över naturen på kullen.
I köket får man plats med stort matbord med tillhörande stolar. Laminatgolv samt målade väggar. Vitvaror i form av kyl/frys (ismaskin ej inkopplad), fläkt (fr. -14), diskmaskin, varmluftsugn och spishäll. Köket är från 2010 och går i vitt.
Från köket kommer man in till sovrummet, vilket även har en dörr in från hallen. Laminatgolv. Beläget med ett lugnt läge mot naturen på husets entrésida. Fristående garderoben ingår inte i köpet. Sovrummet är rymligt och har plats för garderober.
Vardagsrum med laminatgolv och utgång till balkongen.
Badrum med kaklade väggar samt klinker på golv. Toalett, handfat med tillhörande underskåp, badrumsskåp med spegeldörrar, dusch samt tvättmaskin (kombinerad torktumlare/tvättmaskin)

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Hjälmhugget Årsredovisning Hjälmhugget

Bostadsfakta

Kommun

Borås kommun, Borås Gustav Adolf församling. Skattesats 33.99

Storlek

Boarea ca 61 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum och kök, varav 1 sovrum.

Lgh nr

0142-008

Vån / hiss

Våningsplan 3 av 3. Hiss finns ej

Byggnadsår

1959

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Hjälmhugget
Organisationsnummer: 764500-3695
Lägenhetsnummer: 0142-008
Föreningen äger fastigheten Hjälmhugget i Borås. De 5 byggnaderna är uppförda 1959 och 1961. Fastighetens adress är Källhagsgatan 1-49.

Lägenhetsfördelning:
23 st 1 rum och kök, 82 st 2 rum och kök, 82 st 3 rum och kök, 16 st 4 rum och kök, 3 st 5 rum och kök. Därtill kommer 10 st lokaler, 48 st garage, 93 st parkeringsplatser varav 45 st är med el.

Hemförsäkring beskostas av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget bekostas kollektivt av föreningen.
Visa fastighetsgräns på karta

Föreningens ekonomi

Finns inga beslut om avgiftsändringar. (info lämnad via mail 12 jan 2017)

Energideklaration

Energiprestanda: 113 kWh/kvm år.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internetanslutning

Leverantör: ComHem.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme, Vatten, KabelTV.

Uteplats

Balkong med högt och insynsskyddat läge. Här får man plats med två stolar och ett mindre bord. Mark i anslutning till bostadsrätten: Finns ingen upplåten mark till lägenheten

Gårdsplats/innergård

Trevliga innergårdar med gräsytor, utemöbler samt lekplatser. Föreningen har även nya grillar som föreningens medlemar kan disponera.

Övriga utrymmen

Lägenheten disponerar två källarförråd. Tvättstuga och cykelförråd finns i huset. I föreningen finns även bastu, relaxrum samt samlingslokal.

Driftskostnad

Driftkostnaden fördelas enligt följande Hushållsström ca 200 - 250kr / månad. Driftkostnaden kan varierar pga en rad olika faktorer. Såsom nyttjande av lägenhet, antal i hushållet mm. Hemförsäkringen bekostas av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägg bekostas kollektivt av föreningen.

Parkering

48 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö. 93 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra för 136 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.44977 %

Reparationsfond: 620 kr
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Kommande/Gjorda renoveringar

1985 Installation av fjärrvärme
1986 Fasadrenovering
1993 Nya tak
1995 Målning av fönster
1995 Nytt sopsystem
1996 Stambyte
1996 Nya garageportar
1996 Ny mätcentral, värmekulvert mm
2004 Fönsterbyte
2008 Byte av lägenhetsdörrar
2010 Tvättstugerenovering (ej alla tvättstugor)
2011 Tvättstugerenovering
2012 Dränering, basturenovering
2013 Dränering, motorvärmare (till samtliga platser)
2014 Asfaltering/markarbete i hela området. Modernisering av källarbelysning
2014 Modernisering av källarbelysning
Uppgifter från föreningens styrelse samt i årsredovisning.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter