Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
redoLäs mer om våra Redo-bostäder här.
Pris
3 495 000 kr / Bud
Adress
Skridskovägen 9 E, Västertorp/Hägersten, Hägersten
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 70 kvm
Avgift
4 243 kr / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Unik lägenhet med studiokänsla, mycket generös takhöjd, stora fönster samt balkong. Kan bli 3:a.

Välkommen till Skridskovägen 9E och denna fantastiskt välbyggda fastighet som tidigare varit en skola. Här finner ni en unik och spännande planlösning. Den generösa takhöjden om ca 3,2 m och mycket stora fönsterpartier skapar en bra atmosfär och härlig studiokänsla. Den rymliga planlösningen inbjuder till socialt umgänge och gör det till ett nöje att bjuda hem gäster. Lägenheten kan med fördel byggas om till en 3:a för den som önskar. Se alternativ planlösning.
Köket går i vitt och erbjuder gott om arbetsytor samt mycket bra förvaring som underlättar matbestyren. Två stora fönster släpper in gott om ljus och matplatsen rymmer ca 6-8 personer.
Vardagsrummet är rymligt och erbjuder plats för en stor soffa, fåtölj och soffbord m.m. Från vardagsrummet når ni ut till en stor balkong med förmiddagssol. Balkongen vetter mot innergården.
Mysigt sovrum beläget en halv trappa upp. Här finns plats för dubbelsängen nattduksbord och två garderober.
I anslutning till sovrummet finns även ett stort badrum med dusch och tvättpelare. Lägenheten erbjuder även gott om förvaring i flera garderober.
Rymlig och ljus hall med goda avhängingsmöjligheter och förvaring i skjutdörrsgarderob.

Lugnt och barnvänligt läge i Västertorp med nära till Västertorps centrum, grönområden, affärer, service och kommunikationer. På ca två minuters promenad når ni T-banestationen Hägerstensåsen med ca 15 min resväg till city. Intill föreningens fastighet ligger Västertorps idrotts- och simhall som även har gym, samt Hägerstensbadet med utomhuspool. Kort reseavstånd till Liljeholmen med bra kommunikationer samt stor galleria med ca 90 butiker. Även nära till Kungens kurva och Skärholmens centrum.

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Hägersten församling. Skattesats 30.71

Storlek

Boarea ca 70 kvm. Areauppgifter enligt mätning.

Rum

2 rum och kök varav 1 sovrum (kan göras om till 3 rum varav 2 sovrum)

Lgh nr

1301

Byggnadsår

2009

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Skridskoprinsessan
Organisationsnummer: 769618-4535
Lägenhetsnummer: 1301

TV

Digital-tv via Telia. Obligatorisk avgift om 314 kr/mån tillkommer för TV, telefoni och bredband.

Internet

Bredbandsuppkoppling via Telia.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme och vatten..

Uteplats

Från vardagsrummet når ni en stor balkong som vetter mot innnergården. Balkongen erbjuder sol på förmiddagen.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns gemensam tvättstuga samt cykel- och barnvagnsförråd. Föreningen har en trevlig lekplats på gården.

Driftskostnad

350 kr varav:
Försäkring: 150 kr
Hushållsström: 200 kr

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

Föreningen har 42 st. parkeringsplatser som kan hyras för 450 kr/mån (ev. kö). Parkeringsmöjligheter finns även på omkringliggande gator. Avgiftsfri datumparkering.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.34637 %

Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Från början är huset byggd som en skola. 2008-2009 totalrenoverades hela huset både ut- och invändigt och 62 nya lägenheter bildades.

Övrigt

FÖRENINGEN/FASTIGHETEN
Brf Skridskoprinsessan består av 62 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2009. Huset är ursprungligen byggt 1956 och användes då som skola. Under 2008-2009 totalrenoverades hela huset både ut- och invändigt och 62 nya lägenheter bildades.

I samband med överlåtelse tar föreningen ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr av köparen. Pantsättningsavgift tas ut om 448 kr per pant.

OMGIVNING
Lugnt och trevligt läge i Västertorp nära till Västertorps centrum med livsmedelsbutiker, restauranger, apotek, bageri/konditori, blomsteraffär och bank mm. Kort promenad till grönområden och Mälaren med mysiga promenadstråk och badmöjligheter vid Vinterviken. I området finns flera förskolor och skolor. Goda kommunikationer med ca 2 minuters promenad till T-banestationen Hägerstensåsen med ca 15 min resväg till city. Intill föreningens fastighet ligger Västertorps idrotts- och simhall som även har gym, samt Hägerstensbadet med utomhuspool. Kort reseavstånd till Liljeholmen med bra kommunikationer samt stor galleria med ca 90 butiker. Även nära till Kungens kurva och Skärholmens centrum.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter