Visningar

sön 19 nov 13:00 - 13:30
Förhandsvisning! Anmäl er gärna.
mån 20 nov 17:30 - 18:00
Öppen visning, Anmäl er gärna.
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 55.5 kvm
Avgift
2 824 kr / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Högst upp i huset med balkong i bästa söderläge

Låt mig presentera denna genomgående tvårummare om 55,5 kvm placerat på våning 4 av 4. Bostaden är smart planerad med en genomgående planlösning där köket och sovrummet vetter ut mot syd medans vardagsrummet vetter ut mot föreningens lugna innergård. I det lättmöblerade vardagsrummet finns goda möjligheter att inreda både med en större soffgrupp samt ett matsalsbord, behov och funktion fäller avgörandet. Intill vardagsrummet finner ni det helkaklade badrummet, utrustat med WC, handfat, tvättmaskin samt dusch.
I det ljusa sovrummet finner ni en stor garderob med skjutdörrar samt gott om plats för en större dubbelsäng.
Köket bjuder in till härliga middagar med plats för ca fyra personer. Från köket når ni sedan den inglasade balkongen i bästa söderläge, med infravärme kan ni sitta här året om.
Här bor ni i en trygg förening med låg avgift, varmt välkomna!

Området Segevång är lugnt och familjevänligt med närhet till flera strövområden, golfbana och utomhusbad. Mataffär, tobaksbutik och frisör finns i området och med några minuters promenad når ni natursköna omgivningar som Segevångsparken och Beijers Park. På behagligt avstånd via cykel eller stadsbuss finner ni knutpunkten Värnhem för all tänkbar service.

Varmt välkomna!

Beskrivning

HALL:
Grått klinkergolv och gråa väggar. Gott om plats till förvaring i form av garderober och hatthylla.

VARDAGSRUM:
Stavparkett och gråa väggar.

BADRUM:
Grått klinkergolv och ljusa helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, dusch, handfat med kommod samt en tvättmaskin.

SOVRUM:
Stavparkett och blåa väggar. Här finns en stor garderob med två stycken spegeldörrar.

KÖK:
Grått klinkergolv och vita väggar. Vita köksluckor med terrakottafärgat kakel ovan rostfri arbetsbänk. Köket är utrustat med fläkt, spis, ugn, kyl och frys. Från köket nås även bostadens balkong.

BALKONG:
Inglasad balkong i söderläge med plats för cafémöbler.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Almedal 2011 Årsredovisning Almedal 2016 Energideklaration Brf Almedal

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Husie församling. Skattesats 32.95

Storlek

Boarea ca 55.5 kvm.

Rum

2 rum och kök.

Lgh nr
Vån / hiss

Våningsplan 4 av 4. Hiss finns ej

Byggnadsår

1961

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Almedal
Organisationsnummer: 746000-5395
Antal lägenheter: 397
Antal lokaler: 5
Brf. Almedal finner ni i Malmö ute på gröna Segevång. Närmare bestämt på Kronetorpsgatan 60-68 och Segevångsgatan 13-21. Fastigheterna i föreningen byggdes 1961 och innehåller 391 lägenheter fördelade på 6 hus varav två stycken är niovåningshus.

Fastigheterna innehas med tomträtt, senaste omförhandlingen var 2015-01-01. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam och man har även tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla medlemmars lägenheter.

HSB sköter föreningen ekonomiska förvaltning.
Visa fastighetsgräns på karta

Föreningens ekonomi

Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Från den 1:a januari kommer föreningen att höja avgiften med 3 %.

Energideklaration

Energiprestanda: 115 kWh/kvm år.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet

Bredband. Leverantör: Bredband2.(100/10 Mbit/s) Obligatoriskt tillägg om 65 kr/mån tillkommer.

Övrigt som ingår i avgiften

bredband, Värme, Vatten, KabelTV.
Ett obligatoriskt tillägg om 65 kr/mån tillkommer för bredbandet.

Uteplats

Balkong, inglasad om ca 4 m², läge söder.

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd, samlingslokal och tvättstuga.

Driftskostnad

375 kr varav:
Försäkring: 125 kr
Hushållsström: 250 kr

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

75 garageplatser. Går att hyra för 265 kr/mån. 150 parkeringsplatser. Går att hyra för 159 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.21463 %
Andel av årsavgiften 0.21463 %
Pantsättningsavgift: 448 kr
Överlåtelseavgift: 1120 kr Betalas av Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Kommande/Gjorda renoveringar

Genomförda renoveringar:
2003: Renovering av tvättstugor samt renovering av innergårdar.
2007: Nytt taggsystem.
2015: Gamla konsumbutiken har byggts om till 7 st lägenheter.
2016: Nya miljöhus
2017: Renovering av tak och fasad.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan där avloppstammarna skall ses över. Medtod och tidpunkt är i dagsläget inte bestämt.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter